Grote natuurbrand Hijken (Filmupdate!!)

Hijken – Vrijdagavond  rond 18:30 uur is er een natuurbrand ontstaan aan de Oranjekanaal Zuidzijde in Hijken. Hierbij is ongeveer 2 hectare natuurgebied verloren gegaan. De brand zorgde ervoor dat de rookwolken al van ver te zien waren.

De brandweerkorpsen van Beilen en Assen kwamen ter plaatse en zagen dat het vuur snel om zich heen greep. In verband met de aanhoudende droogte en het zo snel mogelijk voorhanden krijgen van water is er om  18:37 uur middelbrand gegeven. Waardoor ook de nabij gelegen korps van Smilde werd gealarmeerd. Middels het gebruik van twee msa werd er water uit het naast gelegen kanaal gepompt.

Hierdoor was het mogelijk de brand van twee zijden te bedwingen. De brandweer gaf even voor rond 20:00 uur brandmeester. De korpsen zullen nog enige tijd bezig zijn met het nablussen van het gebied. Bij het nablussen wordt gebruik gemaakt van boeren uit de omgeving met giertanks. Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niks bekend.

Foto’s R.Koene © Compact Media.

Video: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Mediapublicatie’s: DVHN.nl / Telegraaf.nl / Blikopnieuws.nl/ Voorpagina Dagblad van het Noorden ( Editie Drenthe)

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *