Zeer grote natuurbrand in Assen (2e Foto Update!!)

Drenthe – Zondagavond is even na 22:00 uur een zeer grote natuurbrand uitgebroken aan de Witterweg op het voormalig schietterrein Witterveld van Defensie in Assen. In eerste instantie werden de korpsen van Smilde en Assen gealarmeerd. Al snel werd er werd opgeschaald naar Middel en Grote brand, waardoor meer blusgroepen van Assen ter plaatse kwamen.

Bij aankomst waren de vlammen al meerdere meters hoog en was het al de bomen in gevlogen. De brandweer had moeite om met hun voertuigen het vuur te bereiken, aangezien de brand zich in het midden van het natuurgebied betrof. Hierop werd groot materieel ingezet en opgeschaald naar Zeer Grote Natuurbrand. Hierdoor werd ook het Peleton 200 gealarmeerd en ingezet waar de korpsen van Vries, Veenhuizen en Rolde toebehoren. Tevens werden de overige korpsen van Hoogeveen, Vledder, Norg, Beilen en Zuidlaren ook gealarmeerd.  Ook het korps van Appelscha uit Friesland kwam ter assistentie naar Assen.

Eenmaal bij de brand werd er met veel mankracht het vuur met vuurzwepen en water bedwongen.  De brandweer kon echter niet verkomen dat een groot stuk natuurgebied tussen de Witterweg en de Duikersloot verloren is gegaan. Hoeveel hectare er verloren is gegaan is nog niet bekend. 

Even na 12:00 uur werd het sein Brandmeester gegeven waardoor de korpsen aanrijdende korpsen, werden bedankt voor hun moeite. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. De ondergrond van het natuurgebied betreft veen, waardoor meerdere korpsen nog geruime tijd bezig zijn met het nablussen van de brand.

Foto’s: R.Koene, P.Koene en H.Huizinga © Compact Media

Film Volgt!! (morgen middag i.v.m drukte op de Redactie)

Publicatie:

  • Telegraaf
  • Dagblad van het Noorden

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *