Brand in rietgedekte boerderij in Borger.

Borger – Dinsdagmiddag om 16:24 uur is een rietgedekte boerderij aan de Drouwenerstraat in het centrum van Borger verloren gegaan. Het korps van Borger werd gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. Bijaankomst bleek de brand uitslaand te zijn. Enkele minuten na de eerste melding werd er opgeschaald naar Middelbrand.

Hierdoor werden de omliggende korpsen van Gieten, Emmen en Stadskanaal ook gealarmeerd. De inzet van de brandweer was vooral gericht op het behouden van de omliggende panden. De brandweer kon niet voorkomen dat de rietgedekte boerderij in vlammen opging. Het aangrenzende pand leed waterschade.

heeft zich vooral bezig gehouden met het redden van de omliggende panden, waaronder een woonhuis dat tegen het boerderijtje aan was gebouwd. Volgens de brandweer is die opzet geslaagd. Ook het aangrenzende pand leed schade door het gevolg van het blussen.

De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling en veel publiek. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

Foto’s: P.Koene en H. Huizinga © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *