Brand in hotel Ter Apel

Ter Apel- In hotel Het Boschhuis aan de Boslaan in Ter Apel heeft op 5 mei brand gewoed. Door snel ingrijpen kon de brandweer erger voorkomen.

Even voor half 7 ‘s avonds kreeg de meldkamer in Groningen meerdere meldingen van de brand, die achterin het pand is ontstaan. Nadat het personeel 112 had gebeld, werd het gebouw direct ontruimd. Mede omdat het om een horeca-gelegenheid ging is er uit voorzorg direct opgeschaald naar ‘middelbrand’, wat inhoudt dat er twee blusvoertuigen ter plaatse gaan. Even later werd er verder opgeschaald omdat er sprake was van veel rookontwikkeling. Ook werd de dompelpomp ingezet voor extra waterwinning.

Vooral de achterzijde van het pand is beschadigd. De voor- en zijkant hebben vooral last van rook- en waterschade. Om 20.00 uur kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden.  De brand is uiteindelijk bestreden met 3 tankautospuiten en een hoogwerker van de korpsen Ter Apel, Stadskanaal en Veendam. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Tekst: Brandweer Groningen

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *