Grote oefening voor de brandweer!

Assen- Donderdagavond werden de bewoners van de Hoofdvaartsweg in Assen opgeschrikt door een klap. Verontruste bewoners belden hierop de politie. Bij aankomst van de eerste politiewagen werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. De bijrijder van de auto maakte de aanwezige agenten duidelijk dat zijn vriend een ongeval had gehad en hulp nodig had.

De Renault was door onduidelijke redenen tegen een rondvaartschip geklapt en uiteindelijk op de zijkant tot stilstand gekomen. Een andere auto was als gevolg hiervan in het water beland.

De politieagenten ter plaatsen vroegen dan ook snel om assistentie van collega’s, ambulance en brandweer. Ook probeerden zij de omgeving af te zetten. Hierop werden de hulpverleners dusdanig gehinderd door de bijrijder dat deze in hechtenis genomen werd. 

De brandweer van Assen kwam ter plaatse met verschillende voertuigen. Zij concentreerden zich op het te water geraakte voertuig. De duikers gingen te water om het slachtoffer uit de auto te halen. Omdat ook het slachtoffer in de gekantelde auto hulp nodig had werd er assistentie gevraagd. Hierop kwam de brandweer van Annen ter plaatse om de bestuurder uit zijn benarde positie te halen.

In eerste instantie was het niet duidelijk dat de rondvaartboot ook bij het ongeval betrokken was. De boot was door de aanrijding op drift geraakt echter waren er vanaf de boot geen signalen dat de boot problemen had. Hier kwam verandering toen er brand uitbrak op de boot. Om de vlammen te ontvluchten kwamen enkele personen in het water terecht. Hierop moest de brandweer wederom opschalen. De brandweerkorpsen van Roden en Norg werden gealarmeerd voor de brand in de boot terwijl de Duikploeg van Smilde zich concentreerde op de te water geraakte personen. De brandweer van Roden probeerde de brand onder controle te krijgen met een hogedrukslang. De brandweer van Norg assisteerde de brandweer van Roden met het ontruimen van de boot .

De brandweer en politie kunnen terugkijken op een geslaagde oefening.

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *