Gewestelijke Brandweerwedstrijden in Norg.

Norg – Zaterdag 28 mei worden in Norg door de plaatselijke brandweerpost en het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) de gewestelijke brandweerwedstrijden in de klasse 112 georganiseerd. Het betreft de eerste van twee gewestelijke ronden.

In Norg zullen in totaal 10 brandweerploegen aan de start verschijnen. Deze ploegen hebben zich geplaatst door tijdens de provinciale voorronden bij de eerste twee of drie te eindigen. De deelnemers zijn afkomstig uit heel het land. Uit de eigen provincie komen 3 teams. Daarnaast komen er 2 ploegen uit Noord-Brabant, 3 uit Utrecht en 2 uit Noord-Holland.

De Klasse 112 houdt in, dat van te voren niet bekend is op welk vlak men ingezet wordt. Dit kan voor een brand zijn, voor een technische hulpverlening of ongeval met gevaarlijke stoffen, maar ook een combinatie van deze drie is mogelijk.

Aan de ploeg de taak om prioriteiten te stellen en de opdracht op een veilige doch vlotte manier te volbrengen. Uiteraard worden zij hierin bijgestaan door de ambulancepersoneel en de politie.

Behalve de inzet, wat voor publiek al een hele beleving is om te aanschouwen, is er nog meer! Zo is onder andere de Crashtender van Vliegbasis Leeuwarden aanwezig en is er een stand op het gebied van brandweer! Omdat er ook Norgermarkt is, beloofd het een gezellige en drukke dag te worden in Norg!

De brandweerwedstrijden vinden plaats van 08:00 uur tot 17:00 uur. De nummers 1, 2 en 3 van de wedstijd gaan door naar de tweede gewestelijke ronde en uiteindelijk naar de landelijke finale, die op andere locaties in het land worden georganiseerd. Waar de exacte locatie van de wedstrijd in Norg is, kan op dit moment nog niet worden medegedeeld.

Toeschouwers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne aan de Eenerstraat 69 in Norg!

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *