Brandweer Groningen-Stad neemt twee nieuwe hoogwerkers in gebruik.

Groningen – Op donderdag 19 mei neemt de brandweer Stad Groningen twee nieuwe hoogwerkers in gebruik. De brandweervoertuigen worden geleverd door Leverancier Hilton. In maart 2010 zette de hoogwerkercommissie van brandweer Stad Groningen de handtekening onder het contract voor de levering van de twee nieuwe hoogwerkers. 

Belangrijke eisen voor het voertuig waren wendbaarheid, lage doorrijhoogte en korte draaicirckels. Het voertuig waarvoor gekozen is, voldoet in ruime aan deze criteria. De voertuigen zijn ideaal voor inzetten in de binnenstad Groningen met de soms smalle straatjes en nauwe bochten.

Beide hoogwerkers zijn uitgerust met de laatste technische snufjes en zijn wat de mogelijkheden betreft identiek. De twee brandweerposten in de Stad Groningen beschikken hiermee over gelijkwaardige voertuigen.

Het korps heeft tijdens de ontwikkeling van de brandweerauto’s gebruikt gemaakt van voertuigen van onze Oostenburen.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *