Buitenbrand in Oldeholtpade.

Wolvega – De brandweer van Wolvega werd even na 16:00 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hamerweg in Oldeholtpade. Een toevallig langsrijdende brandweerman zag dat de coniferen die in brand stond voor hoge vlammen zorgde. Hierdoor liep een naastgelegen schuur gevaar.

De brandweer heeft hierop opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst was de brand al overgeslagen naar de schuur. Door snel ingrijpen en met behulp van een hogedruk spuit kon de brandweer voorkomen dat de schuur in vlammen opging. De brandweer kon niet voorkomen dat één zijde van de schuur deels door de brand werd aangetast.

Door de brand is ook een asbest plaat geknapt, waarbij asbest is vrijgekomen.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *