Voertuigoverdracht voor Brandweer Groningen

Groningen- Donderdagmiddag vond de officiële voertuigoverdracht plaats van de twee nieuwe hoogwerkers. Beide brandweervoertuigen werden geleverd door Leverancier Hilton. In maart 2010 zette de hoogwerkercommissie van brandweer Stad Groningen de handtekening onder het contract voor de levering van de twee nieuwe hoogwerkers.

Belangrijke eisen voor het voertuig waren wendbaarheid, lage doorrijhoogte en korte draaicirckels. Het voertuig waarvoor gekozen is, voldoet in ruime aan deze criteria. De voertuigen zijn ideaal voor inzetten in de binnenstad Groningen met de soms smalle straatjes en nauwe bochten.

Beide hoogwerkers zijn uitgerust met de laatste technische snufjes en zijn wat de mogelijkheden betreft identiek. De twee brandweerposten in de Stad Groningen beschikken hiermee over gelijkwaardige voertuigen. Hierdoor worden de beide hoogwerkers inmiddels al de tweeling genoemd. Burgemeester Rehwinkel nam de sleutels van beide voertuigen in ontvangst waarna hij ze ook weer moest afstaan aan de brandweer.

Vanaf 1 juni zullen beide voertuigen in gebruik zijn. Tot die tijd zal het korps gebruik blijven maken van voertuigen van onze Oostenburen.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *