Justitie opent haar deuren voor publiek. (Foto Update)

Assen/Veenhuizen – Op zaterdag 21 mei opent het gevangeniswezen haar deuren voor publiek. Het publiek kan hierbij een bezoek brengen aan de gevangenis “De Rode Pannen” en de arbeidscomplexen van PI Esserheem en PI Veenhuizen. Naast enkele inrichtingen is ook het Gevangenismuseum te bezichtingen.

Het is een hele ervaring om te zien hoe het in een gevangenis te werk gaat. Op deze dag komen ook de voertuigen van de Dienst Vervoer & Ondersteuning aanbod.

Zij regelen het beveiligd vervoer voor Justitie van verdachten, gedetineerden, vreemdelingen en civiel en strafrechtelijke kinderen naar rechtbanken, gevangenissen, klinieken en overige instellingen. 

Zo zijn er een aantal speciale voertuigen te zien, zoals de grootste cellenbus waar 28 gedetineerden tegelijk kunnen worden verplaatst.

Tevens dient de cellenbus als mobiele cel capaciteit  bij grote evenementen met een verhoogd risico, zoals festivals en voetbalwedstrijden.

Ook zijn er voertuigen te bezichtigen die worden gebruikt bij extra beveiligd vervoer (EBV, BOT) of het vervoer van vreemdelingen.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven; zij mogen de ME van de gevangenissen bekogelen en een ritje in een cellenbus maken!
 
De bajesdag vindt plaats in en rond het Gevangenismuseum. 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *