Olympia’s tour 2011: Heldenrit brengt Bol tweede eindoverwinning en motoragent gewond bij ongeval

Valkenburg aan de Geul- Rabobank-belofte Jetse Bol heeft voor de tweede keer Royal Smilde Olympia’s Tour gewonnen. De 21-jarige Noord-Hollander reed de rit van zijn leven door in een vlucht met vier anderen de complete Jayco-ploeg omver te rijden. Dat Bol ook nog de snelste sprinter in de straten van Buchten was, verdubbelde de feestvreugde in het kamp van de bankiersformatie.

Bol legt direct na afloop kalm uit waarom hij vandaag de beste was. ‘Ik heb me de afgelopen etappes bewust wat ingehouden. Het waren ritten en vooral aankomsten, waar ik niet echt goed tot mijn recht kwam. In Limburg moest het gebeuren. Dat gaf wel druk, maar zorgde er ook voor dat ik super gebrand was om te knallen.’

En Bol hield woord. In de 220 kilometer lange rit door het Limburgse heuvelland trok hij op de Eyserbosweg in de aanval. Hij kreeg zijn ploegmaten Tom Dumoulin en Ramon Sinkeldam mee. Ook de Nieuw-Zeelander Jack Bauer en de Zweed Tobias Ludvigsson sloten aan. Het vijftal leek een mission impossible op te zetten, aangezien er nog meer dan 80 kilometer voor de wielen lagen. Vaak stranden deze romantische heldendaden namelijk in schoonheid , maar Bol was ervan overtuigd dat de vluchters het ditmaal wel zouden halen. ‘We waren met vijf hele sterke mensen voorop. Jayco heeft al vroeg moeten controleren en daar hebben we misbruik van gemaakt door vroeg aan te vallen.’

Ook Ploegleider Arthur van Dongen was zeer content over de bizarre uitkomst van deze Royal Smilde Olympia’s Tour. ‘Het was ons plan om op Eyserbos aan te vallen en als dit dan zo uitpakt, is dat natuurlijk fantastisch.’ De Brabantse teamchef van het Rabobank Continental Team roemt de zege van Bol, maar prijst vooral het werk van de hele ploeg. ‘Het is een echte teamzege en dat doet me deugt. Het is bovendien mijn eerste overwinning als ploegleider in Olympia’s Tour. Een dubbel feestje dus.’

Tekst: www.Olympiastour.nl

Meerssen- Tijdens de Olympia’s tour is een motoragent gewond geraakt door een ongeval. De motoragent werd op de vliegveldweg in Meerssen aangereden door een automobilist. De 60-jarige man uit Ulestraten bleek bij controle onder invloed van alcohol. De man is aangehouden door de politie. De agent is overgebracht naar een ziekenhuis in de regio.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *