Rietgedekte woonboerderij gaat in vlammen op.

Anderen- Zaterdagmorgen om 04.38 uur werd de brandweer van Rolde gealarmeerd voor een brand in een agrarisch bedrijf in Anderen. Het betrof een rietgedekte woonboerderij. Enkele seconden na de eerste brandmelding werd er reeds opgeschaald naar middelbrand waarna ook de korpsen van Gieten en Assen ter assistentie werden opgeroepen.

Zes minuten na de eerste melding werd er dor de brandweer opgeschaald naar grote brand, hierdoor werden ook de brandweerkorpsen van Annen, Zuidlaren en enkele ondersteunende diensten opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer stond de boerderij geheel in brand. De te koop staande boerderij kon al snel als verloren worden beschouwd. Gelukkig stond het pand reeds leeg waardoor er geen personen in het pand meer aanwezig waren. De brand greep dusdanig snel om zich heen dat ook de naastgelegen boerderij vlam vatte. Echter door de snelle opschaling en inzet van de brandweer kon dit pand behouden blijven. De schade aan deze woning viel dan ook redelijk mee.

Een verderop gelegen boerderij kon ook dankzij de snelle opschaling behouden blijven aangezien deze al snel door de brandweer werd nat gehouden. Dit om te voorkomen dat rondvliegende vuurdeeltjes ook deze woning bereikten.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *