Superleague Formula in Assen

Assen – In het weekend van 3 t/m 5 juni wordt er op het TT circuit in Assen de Superleague Formula Grandprix van Assen verreden. Het evenement wordt voor de tweedemaal in de geschiedenis verreden op het TT-circuit. De internationale competitie kenmerkt zich door de auto te laten rijden met de kleuren en logo’s van internationele voetbalclubs. Aan de start van de race staan 20 indrukwekkende bolides uitgerust met een v12 motor.

Ook een Nederlandse club is vertegenwoordigd in de competitie net als enkele Nederlandse rijders als Robert Doornbos en Yelmer Buurman.  Om het evenement te promoten en belangstellende te vermaken werd op vrijdagavond de City Race Demo gehouden in het centrum van Assen. Langs De Vaart in Assen werden de kunsten en vliegwerk vertoond van de diverse bolides.

Het race programma begint morgen om 09:00 uur.

Foto’s: P.Koene en H. Huizinga © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *