Blikseminslag zorgt voor woningbrand in Annen (Foto update 23:00)

Drenthe – Bij een woonhuis aan de Strengakkers is zondagavond om 18:30 uur brand uitgebroken. Hierop werd het korps van Annen gealarmeerd voor een dakbrand. Na enkele minuten werd ook de hulp van de collega’s uit Veendam gevraagd. De brand is ontstaan door blikseminslag in de nok van een twee onder een kap woning. De brand onder de kap van de woning heeft kortstondig gewoed maar heeft zich wel via de dakconstructie kunnen verspreidden naar het huis van de buren.

Aangezien het vuur zich heeft verspreid naar een tweede woning werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook het koprs van Gieten werd gealarmeerd. De brandweer heeft om het vuur te kunnen bestrijden een raam en een deur geforceerd om beide woningen binnen te gaan. Ook werden er door de brandweer enkele dakpannen verwijderd van de woning. Beide woningen in de Strengakkers hebben forse rook en waterschade opgelopen

Volgens berichten zou ook de stroomvoorziening in Annen uitgevallen, of dit ook daadwerkelijk het geval is of is geweest is nog niet duidelijk. 

Foto’s: H.Huizinga © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt