Brand in verpleegtehuis Dilgtoord in Haren. (Foto update 23:15)

Haren – Zondagavond om 20:43 uur kwam bij de alarmcentrale in Groningen een automatisch brandalarm binnen van de gezondheidszorg Dilgtoord aan de Dilgtweg in Haren binnen. Binnen twee minuten werd er uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand aangezien er daadwerkelijk brand woede in het complex. Een verpleegster die op het alarm af ging, ontdekte de brand in de woning. De omvang van de brand viel gelukkig mee. 

De brand in de Dilgtoord kon ontstaan toen een bewoner een sigaar liet vallen op een aantal kranten. Hierdoor heeft er op de grond van de kamer een brandje kunnen ontstaan, waarbij ook een rollator vlam vatte.  In het vertrek heeft lichte rookontwikkeling plaatsgevonden. De twee gealarmeerde ambulances hebben de bejaarde man en verpleegster onderzocht. Beide hoefde niet aan een uitgebreidde onderzoek worden onderworpen in het ziekenhuis.

Foto’s: H. Huizinga © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *