Internationale Stoomdagen 2011 in Leek.

Leek/Nienoord – Elk jaar zijn vanaf Hemelvaartsdag vier dagen lang de internationale stoomdagen in Leek met deelnemers uit binnen- en buitenland.

Naast vele modellen door stoom zijn aangedreven, zijn er onder andere radiografisch bestuurde boten en modeltreinen te zien. Bezoekers van het evenement kunnen tegen een kleine vergoeding een rondje maken door het park op een stoomlocomotief of tractor.

Ook een aantal echte stoommachines zijn elk jaar van de partij. Machines die door echte liefhebbers na vele uren geduldige handarbeid op indrukwekkende manier zijn gerestaureerd. Soms na vele jaren van stilstand komen zij tijdens de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen letterlijk tot leven en rijden af en toe over het landgoed.

Foto’s: P.Huizinga © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *