Verandering handhaving op 130 km/u wegen.

Nederland – Op 1 maart start een experiment met de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 km/u. Waarna er vanaf 1 mei meer wegen volgen. Op diverse snelwegen veranderd dan ook in de loop der tijd de handhaving van de snelheid.Volgens de overheid zal de verhoging van de maximumsnelheid een kortere reistijd  tot gevolg hebben. Bij de verhoging van de snelheid na 130 km/u is er gekeken naar diverse aspecten zoals het gevolg van verandering op luchtkwaliteit, geluidshinder en de verkeersveiligheid. 

Hierdoor is het niet mogelijk de maximumsnelheid op alle autosnelwegen permanent te verhogen naar 130 km/uur. Daarom wordt per traject gekeken of de snelheid kan worden verhoogd na 100, 120 of 130 km/u.

Experimenten:

In de eerste helft van 2011 starten op 8 trajecten experimenten met een verhoging tot 130 km/u. Op 5 trajecten gedurende de hele dag en op 3 trajecten op tijdstippen dat het mogelijk is. Bijvoorbeeld bij weinig verkeer:Hieronder ziet u de trajecten voor de Noordelijke provincies waar de snelheid wordt verhoogd.

 

A6 Joure – Almere 130 in de avond en nacht 80 km Half Mei
A7 Zurich – Wognum 130 de hele dag 60 km 1 Maart
A32 Steenwijk – Heerenveen 130 de hele dag 17 km Juli
A37 Hoogeveen – Klazienaveen 130 de hele dag 40 km Juli

De bovengenoemde veranderingen, veranderd ook de werkwijze van de politie zo moet de meetcorrectie op de 130 km/u trajecten worden aangepast. De politie hanteert bij snelheidscontroles conform de ‘Aanwijzing snelheidsoverschrijdingen’ een foutmarge en bekeurt vanaf 4 km/u te hard.

Dit betekent in de praktijk, dat bestuurders die 139 km/u of meer rijden een bekeuring kunnen ontvangen. Hierop vindt een meetcorrectie plaats van 3% (=5 km/u). Een geconstateerde snelheid van 139 km/u levert een bekeuring op voor een snelheid van 134 km/u waar 130 km/u is toegestaan. 

Op wegen met een snelheidslimiet van 120 km/u wordt bekeurd vanaf 128 km/u. Ook hierop vindt een meetcorrectie plaats van 3% (=4 km/u). De boete voor 4 km/u te hard rijden op de snelweg is €19,-. Bij wegwerkzaamheden zijn de boetes hoger.

Remon

Heeft In oktober 2007 Compact Media opgericht. Het bedrijf doet vastleggingen van nieuwsfeiten voor landelijke en regionale kranten en omroepen. Dankzij de nog steeds groeiende groep gedreven fotografen is Compact Media voor veel media een interessante partner. Remon is een Allround fotograaf en cameraman/journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP). Zijn werkgebied betreft geheel Nederland. Naast het vastleggen van nieuws is Remon verantwoordelijk voor de administratie, contracten, accreditatie, onderhoud en sponsering van de website. Ook is hij in samenwerking met Pascal en Wijbe het aanspreekpunt voor fotografen.