Binnenbrand recreatiecentrum Ronostrand

EEN – In de nacht van woensdag op donderdag om 03:40 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een garagebox-/schuurbrand bij Recreactiecentrum Ronostrand, aan de Amerika 16 in Een (Drenthe). Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat een wasdroger in brand zou staan in de wasserette van het hoofdgebouw.

Ter plaatse bleek een ruime hoeveelheid rook te komen uit de wasserette, waarvan de deur nog gesloten was. De eigenaar vertelde dat er niemand meer in het pand aanwezig was. Omdat er niet direct een sleutel voorhanden was, werd de deur met een koevoet geforceerd.

Twee manschappen zijn met adembescherming en een straal hoge druk naar binnen gegaan, waar inderdaad een brandende wasdroger werd aangetroffen. Deze brand was vrij snel onder controle. Na de inzet is het complex middels een  overdrukventilator van de rook ontdaan. Toch hing er in het hele gebouw een sterke geur, waardoor deze de komende dagen niet gebruikt kan worden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Na ruim een uur kon de brandweer terug keren naar de kazerne.

Foto’s :  Arnaud Poelman © Brandweer Norg

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *