Brandweer museum Haute Savoie.

Sciez – In het Franse plaatsje Sciez nabij het meer van Geneve aan de Route du Moulin de la Glaciere bevind zich een brandweermuseum. In het museum staan circa 40 voertuigen opgesteld die in het verleden werden gebruikt door de pompiers van de Haute Savoie. Naast het bezichtigen van de vele voertuigen worden er in het museum ook diverse films gedraait van verschillende reddingsopperatie’s van op het water en in de bergen.

Zo krijgen de bezoekers een duidelijk beeld van de werkzaamheden van de brandweer en het materieel wat wordt gebruikt, ook is goed te zien  de ontwikkeling van technologie van de middelen en voertuigen. Ook toont het museum de verschillende uniformen en helmen.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *