Forse schade door blikseminslag in Vries

Vries- Dinsdagmiddag om 14.05 uur werd de brandweer van Vries gealarmeerd voor een brandgerucht op de Oude Asserstraat in Vries.
Ter plaatse bleek er van brand weinig sprake. Even voor de alarmering trok er een onweersbui over en de woning was ten prooi gevallen aan een directe inslag. In de wijde omgeving waren dan ook de stoppen doorgeslagen. De bewoner die ten tijde van de inslag in de woonkamer was hoorde de klap en constateerde dat de berging vol met rook stond. De inslag had een dusdanige
impact dat de koelkast een halve meter van de muur was geslagen. De achtergevel was op bepaalde stukken naar buiten gedrukt. Ook waren er over het hele huis verspreid enkele ramen kapot gesprongen.  De brandweer heeft de woning gecontroleerd op eventuele brandhaarden als gevolg van de inslag. Toen bleek dat dit niet het geval was keerde de brandweer ook weer terug naar de kazerne.
De verzekering was door de brandweer op de hoogte gesteld en was inmiddels ook onderweg.
Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *