112 Kort: Vissen op apengapen.

Appelscha – Donderdagmiddag werd het korps van Appelscha onder prio 3 gealarmeerd voor een hulpverlening. In de sloot die vanaf de Eerste Wijk en achter de straat Kloksveen loopt hapte vissen naar lucht in verband met zuurstofgebrek in het water. Eerder deze week had een bootje de sloot opgeschoond, waardoor veel waterplanten waren verwijderd.

Hierdoor was veel modder van de bodem los gekomen wat de zuurstofgehalte in het water verlaagde, waardoor de vissen in nood kwamen. De brandweer heeft enkele uren doormiddel van een waterkanon water van af de vaart aan de Eerste wijk in de sloot gespoten.

Foto’s: R. Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *