Dollemans rit eindigt in het Fochteloerveen.

Noordenveld – Dinsdagmorgen werd er rond 05:00 uur een poging tot inbraak gemeld. De politie die onderweg was naar de desbetreffende melding kwam mogelijk de verdachte voertuig tegen.

Hierop werd door de politie een achtervolging ingezet. Het voertuig reed vanuit Norg naar Veenhuizen waarbij snelheden van 170 km/u werden gehaald.

Het voertuig kwam uit de richting van de Norgerweg ,waarna het de kruising met de Hoofdweg N919 overstak. De bestuurder reed met zijn auto over de NAP route het bos in naar het Fochteloerveen.

Waarbij het voertuig door de afzetting van het natuurgebied heen reed en zijn rit vervolgde over het fietspad van het Fochterloerveen. Ongeveer halverwege het gebied is de bestuurder de controle over zijn voertuig verloren, nadat hij na het rijden over een bult gelanceerd werd en tot stilstand is gekomen.

De bestuurder een man vluchtte het natuurgebied in. Aangezien de politie geen ondersteuning kon krijgen van de KLPD in de vorm van een politie helikopter werd de hulp van het brandweerkorps van Veenhuizen gevraagd.

De politie heeft met behulp van de warmtebeeldcamera en politiehond het gebied afgezocht. Echter was er geen spoor meer te bekennen van de bestuurder. Het voertuig bleek gestolen te zijn, of de man daadwerkelijk wat te maken heeft met de poging tot inbraak is niet bekend.

Foto: Archief

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *