Forse rookontwikkeling bij brand sporthal

Groningen – De sporthal van de Vensterschool aan de Eikenlaan in Groningen is vrijdagavond ontruimd na een brand. De brandweer werd om 21:05 gealarmeerd voor een Pr 1 Oms rookmelder in de Vensterschool. Ter plaatse bleek al snel duidelijk dat er daadwerkelijk brand woedde. Dit was echter niet in de school zelf maar in de sporthal. Een halfuur later werd er opgeschaald naar middelbrand, dus een tweede blusvoertuig kwam ter plaatse. Brandend materiaal op de grond van de sporthal zorgde voor veel rookontwikkeling. Door snel optreden van de brandweer werd erger voorkomen. Ook zwembad De Parrel werd meteen uit voorzorg ontruimd. Bij de brand zijn voor zover geen gewonden gevallen. Nadat het gebouw was geventileerd kon men weer inpakken en terug keren naar de kazerne. De schade aan de sporthal is groot. Zaterdag gaan veel activiteiten niet door. Neem contact op met de school.

Tekst: 112 Nederland

Foto’s: P.Koene en H. Huizinga © Compact Media

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *