Wederom grote brand bij Saunacentrum Peize

Peize- Donderdagmiddag om 13.20 werd de brandweer van Roden gealarmeerd voor een brand in de Beauty Sauna in Peize. Hierop rukte de brandweer gelijk met twee voertuigen uit. Bij aankomst bleek dat er achter het hoofdgebouw brand woedde in de sauna’s.

Na 35 minuten werd er door de OVD opgeschaald naar middelbrand en assistentie gevraagt van het schuimblusvoertuig. Ook de brandweer van Leek werd ter assistentie gevraagd. Brandweer Peize was zelf niet inzetbaar omdat er gedurende de dag geen bevelvoerder beschikbaar is.

Vijftig minuten na de eerste alarmering werd er opgeschaald naar grip 1. Dit werd gedaan omdat er een behoorlijke rookontwikkeling was.

De brandweer van Roden en Leek zijn geruime tijd bezig geweest met het blussen van het houten chalet waar de sauna in gevestigd was. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, door het snelle optreden van de bij de sauna aanwezige bedrijfshulpverleners was het pand snel ontruimd.

Ruim 5 jaar geleden stond hetzelfde bedrijf ook in de brand. Toendertijd brandde het pand grotendeels af.

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicatie’s via 112Nederland.nl:

Dagblad van het Noorden

RTV Noord

Groningen Dichtbij

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *