De vliegschool Avia Noord krijg schenking van een complete vliegsimulator

Eelde- Door een schenking van een van de leden, is Avia Noord in het bezit gekomen van een compleet vliegsimulator instrumentarium. Een groep van circa 10 mensen binnen de club hebben zich vol overgave gestort op de dit “project”, om
alle instrumenten weer werkend te krijgen. Een “jas” ontbrak nog uiteindelijk is er een gecrasht vliegtuig uit het buitenland geschikt bevonden om het instrumentarium in te bouwen. De romp van dit vliegtuig is vandaag 22 oktober 2011 afgeleverd bij de hangaar op Groningen Airport Eelde.  De doop is zoals dat hoort bij een vliegtuig door de brandweer ondersteund met een “douche”. In de komende tijd wordt het instrumentarium ingebouwd als mede het interieur.

Waar gaan we de simulator voor gebruiken?

De simulator gaat gebruikt worden om procedures te oefenen en te onderhouden.  Ook voor opendagen gaat de
simulator gebruikt worden voor belangstellenden. Tevens zal de simulator gebruikt worden t.b.v. de stichting hoogvliegers welke tot doel heeft om (chronisch en terminaal) zieke en (verstandelijk en lichamelijk) gehandicapte kinderen (6 tot en met 16) zelf “piloot” te laten zijn voor een dag. De overdracht gebeurde op Groningen Airport Eelde en werd omlijst door de brandweer van het vliegveld die met de twee crashtenders hem doopte met twee stralen.

Foto’s: M.Druppers © 112Eelde.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *