Grip 1 melding na gaslekkage in Eelde (Foto Update)

Eelde – Maandagmiddag om 17:00 uur werd het korps van Eelde gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Westerhorn in Eelde. Ter plaatse bleek in een naastgelegen sloot daat werkelijk een lekkage te bevinden. Het lek bevond zich in een hogedrukleiding van ongeveer 40 cm doorsnee. Het gas spoot hierdoor dan ook metershoog de lucht in.
De omgeving van de lekkage werd afgezet waarna de brandweer van Eelde middels meerdere waterschermen het gas probeerde neer te slaan. Het energiebedrijf Enexis kwam te plaatse om het lek te dichten. Om 17.55 uur werd er opgeschaald naar Grip 1 waardoor ook het korps van Assen werd gealarmeerd. De reden hiervan heeft te maken met het ontruimen van 50 woningen in een naastgelegen woonwijk. De bewoners worden opgevangen in buurtcentrum Westeind.

Foto’s: M.Druppers & P.Koene © 112 Eelde / Compact Media

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *