Met 144 red je een dier!

Nederland – De overheid neemt vanaf 15 november 2011 een nieuw landelijk telefoonnummer ingebruik. Met het nummer 144 kunt u bellen mocht u een dier zien dat in nood is. Het nummer is zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar voor meldingen van dieren in nood.

U telefoontje wordt beantwoord door iemand van de politie, die aan de hand van uw beschrijving de ernst van de situatie in schat en de desbetreffende hulpdienst inschakeld, zoals de dierenpolitie, dierenambulance, brandweer en/of inspecteur van de dierenbescherming.

Hierbij kan het gaan om meldingen van een ongeluk waarbij een dier betrokken is of dierenmishandeling en/of dierenverwaarlozing. Bijvoorbeeld een opgesloten hond in een auto, in de felle zon of een verwaarloosd dier op een erf.

Belt u daarom vanaf 15 november met 144.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *