Grote brand legt boerderij in de as (Nu met foto’s na de brand)

Oudemolen- Zaterdag morgen in alle vroegte werd het korps van Annen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Molensteeg in Oudemolen. Enkele seconden later werd er opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de korpsen van Vries en Assen gealarmeerd werden.

Nadat er middelbrand was gegeven duurde het ook maar enkele minuten voordat er door de brandweer werd opgeschaald naar grote brand. Hierdoor werd ook het korps van Zuidlaren gealarmeerd en een extra voertuig uit Assen.

Bij aankomst van de brandweer woedde de brand in een schuur van een rietgedekte boerderij. Of de boerderij ook bewoond was is niet bekend. De schuur is voor een groot gedeelte uitgebrand.

De brandweer had bij het aanrijden nogal wat hinder van de dikke mist die er hing in Drenthe. Op sommige stukken was het zicht soms minder als 50 meter.

Doordat de schuur op een afgelegen lokatie stond wordt brandstichting niet uitgesloten. De politie zal hier onderzoek naar doen.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Update foto’s : M.Druppers © 112Eelde.nl

Politiebericht:

Brand in Balloo en Oudemolen

Balloo en Oudemolen, 29-10-2011 • In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben zich twee branden voorgedaan. In Oudemolen aan de Molensteeg 4 is een rietgedekte boerderij afgebrand. De bewoners konden het pand op tijd verlaten. In Balloo is de schaapskooi en het bijgebouw (de kapschuur) aan de Crabbeweg 2 afgebrand. Op het moment van de brand waren er geen schapen in de schaapskooi.

Naar aanleiding van deze branden zullen technische onderzoeken worden opgestart door de politie. Over de oorzaak van deze branden kan de politie nog geen mededelingen doen, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

De burgemeesters Eric van Oosterhout en Frank van Zuilen geven aan: “We zijn helaas  opgeschrikt door twee branden dichtbij elkaar. Gelukkig zijn daarbij geen slachtoffers gevallen. We beseffen ons dat deze branden ongerustheid veroorzaken in de plaatselijke gemeenschap. Ook nu doen we er alles aan om helderheid te verkrijgen rondom deze branden. In overleg met de Verenigingen van Dorpsbelangen zullen wij de inwoners van beide dorpen vandaag via een brief informeren. De politie houdt extra toezicht met surveillance in beide plaatsen, voert de komende dagen verder sporenonderzoek uit en houdt een buurtonderzoek.”

Inwoners die iets gezien hebben, worden opgeroepen dit te melden via het telefoonnummer van de politie 0900 8844. Ook kan men anoniem meldingen doorgeven via 0800 7000.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt