Zendmast Hoogersmilde in de steigers.

Hoogersmilde – Alticom heeft BAM Gebouwenservices opdracht verleend voor het herstel van de schade die op 15 juli 2011 ontstond na een grote brand in de zendmast van Hoogersmilde. De zendmast die voor de brand 294 meter hoog was wordt door BAM weer opgebouwd. Deze week is BAM begonnen met de reparatie van het betonnengedeelte vanaf de 15e verdieping t/m op de 23e verdieping. De bedoeling is om in drie maanden de betonnen bordessen, balustradehekken en gevelkozijnen te herstellen.

Maandagmorgen is BAM begonnen met het het opbouwen van een transportlift en het ophijsen van steigerdelen die de komende maanden te zien zijn om de zendmast. Aangezien de zendmast een provinciale monument is wordt door BAM alles weer in oude staat hersteld. Dit betekend dat BAM de zelfde kwaliteit en betonsoort gebruik als in 1958 toen er werd begonnen met de bouw van de zendmast. Dit heeft als voordeel dat er de zelfde krimp en rek zit in het gebouw, waardoor de kans op scheuren afneemt.

De reconstructie van de communicatie toren bedraagt in totaal een half miljoen euro. Hierna zal na verwachting de rest van de zendmast worden hersteld in zijn oude staat.

Volgens de projectcoordinator is het de bedoeling de toren de komende maanden te hullen in de kleuren groen en oranje van BAM.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Eerdere Berichten:

Zendmast in Hoogersmilde stort in na brand.

Voorbereiding van ontmanteling van de zendmast begonnen.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt