Burgers mogen foto’s verspreiden van verdachten van misdrijven.

Nederland – Nadat de politie een nieuwe campagne is gestart tegen misdrijven, waarbij de hulp van de burgers wordt gevraagd om de verdachten te filmen en te fotograferen. Is het tegenwoordig ook mogelijk voor de burgers dit beeldmateriaal openbaar te maken, zonder hiervoor strafrechtelijk vervolgt te worden.

De motie die door Partij voor de Vrijheid (PVV) werd ingediend is dinsdag door de Tweede Kamer aangenomen. De voorwaarden zijn wel dat er aangifte is gedaan bij de Politie en dat de beelden ook ter beschikking worden gesteld aan de politie.

Tevens is er in de kamer besloten dat burgemeesters eerder beroep kunnen doen op de mobiele eenheid (ME). Zonder hiervoor meer verantwoording te dragen bij eventuele escalatie’s. Deze maatregelen zijn ingezet om de openbare orde te kunnen handhaven en de algemene veiligheid te kunnen waarborgen.

Foto: Archief

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *