Meer als 1000 aanmeldingen voor Burgernet in Ooststellingwerf.

Friesland – Op donderdag 20 oktober sloten zich vier Friese gemeenten aan bij Burgernet.  Burgenet is een dienst van de Politie waarbij burgers op de hoogte worden gebracht van vermissingen van personen, voertuigen of opsporing van daders. Deze berichten worden aan de burgers verspreid per telefoon of sms. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over het resultaat van de actie.

Burgernet werkt Burgernet is sinds november 2008 actief in Friesland. Inmiddels doen 22 Friese gemeenten mee.

De afgelopen drie weken hebben zich opnieuw 5345 mensen aangemeld. waaronder 1011 aanmeldingen voor Burgernet in Ooststellingwerf. Ook in de andere drie gemeenten kwamen veel aanmeldingen binnen.

  • Smallingerland 2205
  • Franekeradeel 1196
  • Harlingen 993

Aanmelden kan nog steeds via www.burgernet.nl. Komend voorjaar sluiten Vlieland en Opsterland ook nog aan. Burgernet telt in Friesland bijna 40.000 deelnemers. Na drie jaar zijn er zo’n 500 Burgernetacties geweest, waarbij tientallen verdachten zijn opgepakt en verscheidene vermiste kinderen of ouderen zijn teruggevonden.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *