Brandstichting winkelcentrum Triade opgelost

Assen – Met de aanhouding van drie 16-jarige jongens uit Assen is de brandstichting in het winkelcentrum Triade van afgelopen weekeinde opgelost. De drie zijn de afgelopen dagen door de politie verhoord. Daaruit is gebleken dat ze de bewuste zaterdagavond vermoedelijk met vuurwerk brand hebben veroorzaakt in een rij winkelwagentjes.

Toen ze later zagen dat er een grote brand was ontstaan zijn ze er vandoor gegaan. Enkele dagen later meldde een vader van een van de jongens dat zijn zoon bij deze brand betrokken is geweest en kwam daarop met zijn zoon aan het politiebureau. De andere twee verdachten zijn daarna ook aan het bureau gekomen waar ze zijn verhoord.

Door deze brand is een schade veroorzaakt van naar schatting 100.000 Euro. Een van de benadeelden is de gemeente Assen, die heeft aangegeven de schade te willen verhalen op de daders. De politie maakt een proces-verbaal op en stuurt dit naar het Openbaar Ministerie.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt