Politie gaat de wijken in om overlast te voorkomen.

Groningen, Haren – De politie in stad Groningen en Haren gaan samen met de Stadswachten vanaf vandaag en de komende dagen in de aanloop naar oud en nieuw de wijk in om op te treden tegen overlast.

Actie

In de avonduren, wanneer de eerste meldingen van overlast bij de politie binnen komen, gaan agenten de wijken in om tegen deze overlast op te treden door overtreders te beboeten of eventueel aan te houden. De agenten zullen zowel in uniform maar ook in onopvallende kleding de wijken ingaan om overlastplegers op te sporen.

Speerpunten

De buurtbewoners klagen vooral over de overlast van het afsteken van vuurwerk en met name het gevaarlijke illegale vuurwerk. Ook het plegen van vernielingen en het aansteken van vuurtjes zijn voor de buurtbewoners een bron van ergernis. De politie gaat daar tegen optreden.

Kaart voor overlastjongeren

Jongeren die overlast plegen kunnen een kaart uitgereikt krijgen door de politie. Op de voorzijde van deze kaart is een foto van jongen zichtbaar die in een politiecel zit of een jongen die door een agent wordt ingesloten in een cel. Daaronder staat de tekst “Al plannen met oud en nieuw?” De bedoeling van deze kaarten is jongeren te waarschuwen en te wijzen op
hun gedrag. Op de achterzijde van deze kaart staat de tekst “Denk na bij wat je doet. Verknal je toekomst niet! “. De afgebeelde foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. De boodschap is duidelijk; “oud en nieuw moet een feest zijn en wangedrag wordt niet geaccepteerd”.

Geweld tegen hulpverleners

Ook de boodschap dat geweld tegen hulpverleners niet geaccepteerd wordt en dat de politie daar tegen zal optreden wordt duidelijk gemaakt door het logo “Handen af van Helpers”. Dit logo is zichtbaar op de achterzijde van deze kaarten. Dit maakt deel uit van de landelijke campagne; Veilig Publieke Taak (VPT). De politie gaat voor een feest tijdens oud en nieuw.

Getuigenoproep

De politie wil graag weten welke mensen verantwoordelijk zijn voor veroorzaken van deze overlast. Mocht u iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *