Jongens tapen muis aan vuurpijl.

Drachten – De politie Friesland heeft vrijdagavond twee inwoners van Drachten aangehouden op verdenking van dierenmishandeling. De twee hadden een vuurpijl afgestoken met daar aan bevestigd een levende muis. Ze hadden het hulpeloze dier met tape vast gemaakt aan het vuurwerk.

Beide mannen van 20 jaar waren door de politie opgevallen door hun verdachte gedrag in het centrum van Burgum. Nader onderzoek wees uit dat de mannen een muis wilde opblazen. De twee hadden in een dierenwinkel een doosje met muizen gekocht. Op aanwijzing van de verdachten vonden de agenten later de doos met daarin nog een aantal muizen. Volgens de eigenaar van de winkel hadden de mannen de dieren gekocht om ze te voeren aan slangen.
De twee verdachten hadden volgens de politie de lont al aangestoken. Echter overleefde het dier gelukkig het voorval wel. Door onbekende reden ging de vuurpijl niet de lucht in, maar bleef het object op de grond liggen. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Gezondheids- en welzijnswetvoor dieren. De mannen blijven tot na de jaarwisseling in de cel

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *