Woonboerderij door brand verwoest in Eelde

Eelde- Terwijl verschillende brandweerkorpsen uit de regio in Leek druk bezig waren met het bestrijden van de brand daar, brak er om 18.56 een woningbrand uit in Eelde.

Enkele minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand. Hierdoor werd ook het korps van Vries gealarmeerd. Tien minuten later werd ook de brandweer van Assen gealarmeerd om assistentie te verlenen. Het grootwatertransport van de brandweer Zuidlaren dat eerder gealarmeerd werd om assistentie te verlenen in Leek werd ter hoogte van Haren geannuleerd. Ook zij werden verzocht met spoed naar de brand in Eelde te gaan.

De brand is aan de achterzijde van de woning begonnen. Nadat de brand door het dak was gekomen was het voor de brandweer niet mogelijk om het pand te betreden. Nadat het watertransport in gereedheid was gebracht werd de brand snel onder controle gebracht. De brandweer kon echter nog enkele schilderijen uit de woning behouden.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Foto’s P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *