Auto slaat meerdere keren over de kop.

Appelscha – Zaterdagmiddag om 17.15 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruizing van de N381 met de Wester Es nabij Terwischa. De inzittenden van de witte bestelbus waren op weg van Westerbork naar Harlingen om de boot naar Vlieland te nemen. De bestuurder besloot bij het rode verkeerslicht voor rechtdoor het linker voorsorteervak te nemen, waarnaar hij als nog rechtdoor over de kruizing reed. Hierbij werd hij door een bestuurder van een personenauto over het hoofd gezien die bij groen over de kruizing reed en de van rechtskomende voertuig niet had verwacht.

De bestuurder raakte de witte bestelbus in de flank, waarna deze meerdere malen over de kop vloog en in de berm op zijn zijkant belandde. Hierbij sneuvelde onderweg een verkeerslantaarn. De twee inzittende van de personenauto moesten met onbekend letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis. De twee mannen van de bestelauto kwamen er wonder boven wonder met lichte verwondingen aan het gezicht ervan af en werden ter plaatse in de ambulance behandeld. Uit voorzorg was ook de OVD-G gealarmeerd. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van de bestuurder.

Beide voertuigen zijn door berger Broekhuizen uit Donkerbroek geborgen.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt