Pasgeboren baby te vondeling gelegd.

Groningen – Zaterdagavond is er naast het politiebureau aan de Kostersgang in Groningen een baby te vondeling gelegd. Omstreeks 17:45 uur zag een getuige hoe een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau. Het kind was warm verpakt in een grote zwarte bontsjaal. De vondeling bleek een Aziatisch jongetje te zijn. De getuige alarmeerde direct politieagenten. Zij ontfermden zich over de baby. Een onderzoek in de omgeving naar de vrouw die de baby er had neergelegd leverde geen resultaat op. De politie beschikt van de vrouw over het volgende signalement: vrouw van vermoedelijk buitenlandse afkomst; iets gezet postuur; ongeveer 1.75 mtr lang. Het viel de getuige op dat het kind erg hard huilde.

Het jongetje van een paar dagen oud, van Aziatische afkomst, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind ligt in de couveuse en maakt het naar omstandigheden goed.

De baby is vermoedelijk te vondeling gelegd, omdat de ouder psychisch in de war was en/of geen andere uitweg meer zag. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het incident. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen die de vrouw met kind heeft zien lopen in de binnenstad van Groningen. Getuigen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

De politie roept de moeder van het kind nadrukkelijk op om zich te melden bij de politie. Zij hoeft geen angst te hebben en zij zal direct hulp worden aangeboden.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *