Kijlstra Ambulancezorg gaat op de fiets.

Drachten – Op 6 en 7 Juli 2012 wordt de 7e editie verreden van de Alpe d’HuZes. Kijlstra Ambulancegroep Fryslan zet zich in voor het KWF Kankerbestrijding en staat met een team van zes man aan de start.

Als Ambulancezorg Friesland hebben zij veel te maken met patiënten die vechten tegen kanker. Naast het werk wat ze verrichten voor de mensen, willen ze persoonlijk ook nog een steentje bijdragen. Een gevolg hiervan was het opstarten van het wensvervoer. Een initiatief geboren uit de wens meer te willen doen voor deze groep patiënten.

“Als mensen weten dat ze nooit meer beter worden, is er vaak een bijzondere plaats waar ze nog één keer naartoe willen”. Wij wilden die wens graag uit laten komen.

Kijlstra Ambulance stelt een ambulance beschikbaar en een ambulance team hun vrije tijd. Op deze manier kost dat de mensen niets. Het laat een onvergetelijke herinnering achter die later vaak extra waardevol blijkt te zijn.

Dat dit initiatief gewaardeerd wordt bleek wel uit het feit dat Carla Bergsma onze collega ambulanceverpleegkundige en mede initiatiefneemster van het wensvervoer in 2010 uitgeroepen werd tot “Mooi mens van het jaar”.

En toch bleef het gevoel nog meer te willen doen knagen. Na het fietsen van de 11 stedentocht dacht een groep collega’s: “Wij gaan de alpe d’Huez bedwingen”. Een nieuw initiatief was geboren. Elk teamlid kent ook privé wel iemand die vecht tegen deze ziekte of op veel te jonge leeftijd hieraan is overleden. Met deze wetenschap in het hoofd durven wij te zeggen; Opgeven is voor ons geen optie.

Wij gaan fietsen voor KWF en kiezen voor Alpe d’Huzes omdat deze stichting van vrijwilligers het hele ingezamelde bedrag ter beschikking stelt voor onderzoek. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Dit sluit naadloos aan bij ons denkbeeld; Je doet zoiets uit respect en met gerichte toewijding

Steun de onderstaande deelnemers door u bijdrage over te maken op Friesland Bank 29.96.62.039

Wander Netters

Richard Klerks

Rintje v/d Geest

Riemer Pietersma

Bauke Bergsma

Feike Falkena

In Tataal is er al meer als € 6.211.353,05 gedoneerd!!

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt