Woningbrand aan de Noordeinde in Fochteloo

Fochteloo – Woensdagmiddag werd er om 14.30 uur een schoorsteenbrand gemeld aan de de Noordeinde te Fochteloo. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand, omdat het zou gaan om een woonboerderij met een rietgedekte kap. Waardoor naast het korps van Oosterwolde ook de hulp werd gevraagd van hun Drentse collega’s uit Assen en Veenhuizen.

De brandweer van Assen kwam met de hoogwerker ter plaatse maar kon hem niet op de juiste plek in stelling brengen, aangezien het voertuig niet op het erf kon komen. Hierdoor moesten de brandweerlieden gezekerd het dak op.

De kachel is door de brandweer geleegd waarna er nog een inspectie heeft plaatsgevonden van de schoorsteen. De gealarmeerde korpsen vanuit Drenthe konden hierop terug naar de kazerne

Foto’s: K. de Groot

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *