Hond te water in Assen

Assen- Vrijdagmiddag om 13.54 werd de brandweer van Assen gealarmeerd voor een dier te water ter hoogte van het Enkheerdpad in Assen. In het Noord-Willemskanaal was een hond te water geraakt.

De hond was op de uitlaatplek achter een stel eenden aangegaan die zich op het ijs bevonden. Helaas was het ijs niet dik genoeg om de hond te dragen. De hond zakte dan ook in het midden van het kanaal door het ijs. De brandweer van Assen werd samen met de duikers van Smilde gealarmeerd onder prio twee. Echter rukte de brandweer van Assen met genoeg personeel uit zodat de duikers van Smilde niet hoefden uit te rukken. Wel werd er door de brandweer gereden onder de hoogste prioriteit.

Bij aankomst van de brandweer ging gelijk een duiker het ijs op. Ook hij zakte na een meter er al doorheen waardoor hij een pad moest maken naar de onfortuinlijke hond. De hond liet zich gemakkelijk redden en werd snel naar de kant gebracht waar de hond in dekens werd gewikkeld. In het duikvoertuig werd de hond overgebracht naar de dierenarts.

Gelukkig is er niemand achter de hond aangegaan het ijs op, dan had het hele incident veel slechter kunnen aflopen. Het ijs is nog lang niet dik genoeg.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *