112 Kort: Brandweer haalt kat uit boom

Assen- Nadat de Asser brandweer eerder vanmiddag een hond redde van de verdrinking in het Noord-Willemskanaal was het vanavond de beurt om een kat uit de boom te halen. De kat was eerder deze middag in de boom geklommen en de omwonenden waren al geruime tijd bezig geweest om de kat eruit te krijgen. Dit alles zonder resultaat.

Om even voor twaalven werd de Asser brandweer dan ook ter assistentie geroepen. Met twee voertuigen kwam met ter plaatse om de kat te bevrijdden. Nadat er geprobeerd was met een ladder de boom te betreden klom de kat helemaal naar de top van de boom. De hoogwerker werd in positie gebracht waarna met de vangstok de kat beetje bij beetje naar beneden werd geholpen.

De laatste drie meter besloot de kat zelf op te knappen en vloog daarna de wijk in.

Foto’s: P.Koene & H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt