Renovatie busstation Oosterwolde begonnen.

Oosterwolde – Nadat de busstations van Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Dokkum en Oosterwolde sinds februari in handen zijn van  de provincie Fryslân is er maandagochtend begonnen met de renovatie van het busstation aan het stationsplein in Oosterwolde.

De busstations in Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Dokkum en Oosterwolde voldoen niet meer aan de huidige eisen. De busstation in Oosterwolde is er slecht aan toe en kan een grondige opknapbeurt goed gebruiken. De laatse jaren zijn er veel vernielingen geweest en heeft het verval de nodig sporen achtergelaten. Mede door de samenwerking met de gemeente Oosstellingwerf wordt ook het gebied rondom het station aangepakt.

De provincie wil met de opknapbeurt de kwaliteit van het openbaar vervoer verbeteren, zodat reizigers zich prettiger en veiliger voelen op de busstations.

Het bedrijf Djurrema, Jansma en van Dijk uit Buitenpost heeft lettelijk de eerste stenen neergelegd als begin van de renovatie van het busstation. Het bedrijf zal komende week de verzakte bestrating aan de Stationsplein in orde brengen.

Voor de zomervakantie worden de vijf busstations schoon gemaakt en kapotte zaken, zoals verlichting, abri’s en glazen puien, gerepareerd. Daarna bekijkt de provincie hoe zij de busstations verder kan verbeteren.

Tekst & Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt