Ongeval op A28 nabij Spier

Spier- Vrijdagnacht om 00.06 uur werd de brandweer van Beilen gealarmeerd voor een ongeval op de A28 ter hoogte van hectometerpaaltje 154.0. Later werd er aan de OVD gemeld dat het ongeval bij 153.0 was gebeurd.

De bestuurder van een Peugeot 206 SW had even daarvoor de schrik van zijn leven gehad toen er een groot zwijn overstak. De man kon het dier niet meer ontwijken en raakte het dier. Vervolgens schoot de auto de berm in om in de naastgelegen slootkant tot stilstand te komen. Het zwijn werd door de hulpdiensten in de middenberm teruggevonden.

Omdat het letsel van de man meeviel en hij zelfstandig uit het voertuig kon komen was de inzet van de Beiler brandweer niet nodig. Hij is nog wel in de eveneens gealarmeerde ambulance gecontroleerd.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

2 thoughts on “Ongeval op A28 nabij Spier

 • 10 maart, 2012 at 10:42
  Permalink

  Bedankt voor het bezoeken van onze website en het plaatsen van u reactie. Bij ons gaat de eerste gedachten ook altijd uit naar het slachtoffer en wij hopen dan ook dat het altijd meevalt. In dit geval gelukkig wel. Dit dier komt oorspronkelijk niet voor in Drenthe maar alleen in Gelderland. De wilde zwijnen zijn kudde dieren en hadden meer elende kunnen veroorzaken gelukkig liep alles goed af en was er alleen blikschade.

  Redactie Compact Media (112inhetnieuws.nl)

 • 9 maart, 2012 at 13:28
  Permalink

  fijn om te horen dat het letsel meeviel. ik zag de auto in de berm staan , dacht toen nog met de motorkap open… maar miss is dat in de split second waarin ik voorbij rijdt verkeerd gezien.kon niet zo snel stoppen en er was al een andere voorbijganger aanwezig , politie had toen net de 112 melding binnen gekregen trouwens.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *