Brandweerman Jannes Jonker in strijd tegen kanker.

Diever – Maandagavond omstreeks 19.30 heeft het brandweerkorps van Diever een cheque ter waarde van €1500,- overhandigd aan collega Jannes Jonker.  Bij Jannes Jonker is op 11 april 2011 na een lange periode van onderzoek Lymfklierkanker geconstateerd. Na uitgebreide onderzoeken bleek dat het ging om Non-Hodgkin kanker, het soort Folliculair-Lymfoom die niet te behandelen is, in de zin van te genezen. Het is een langzaam groeiende soort van kanker die alleen behandeld kan worden met een levensverlengende behandeling. Belangrijker hierbij is dat de conditie en immuunsysteem op peil blijft en dat er een zo gezond mogelijk levensstijl wordt nagestreefd.

Deze constatering heeft natuurlijk een grote impact gehad bij Jannes, familie en vrienden. Al 25 jaar staat Jannes als brandweerman dag en nacht paraat voor de samenleving. Echter houd Jannes niet van opgeven en heeft hij zichzelf een doel gesteld om zich in te zetten voor het bestrijden van deze ziekte. Jannes heeft daarom besloten om op 7 juni 2012 deel te nemen aan de actie Opgeven is geen Optie. Jannus is van plan om de wel bekende berg Alpe d’Huez zes keer op te fietsen voor het goede doel.

Het doel van de actie is tweeledig: Door het plan de Alpe D’ HuZes te beklimmen wil Jannes een bijdrage leveren aan het inzamelen van geld dat besteed kan worden aan kankeronderzoek. Dit gebeurt onder de paraplu van de stichting “Opgeven is geen Optie” die als doelstelling en droom heeft: “Om van de dodelijke ziekte kanker een chronische ziekte te maken”. Het tweede doel is dat hij actief en gezond blijft en hierbij een bijdrage levert aan zijn gezondhied.

Jannes Jonker wil zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar kanker. Hij heeft zichzelf een streefbedrag van € 10.000,- gesteld, waarbij hij al hard op weg is. Echter om dit te verwezelijke heeft hij nog wel sponsors nodig

Het eindbedrag komt te goede aan het goede doel KWF Kanker Bestrijding. Wilt u Jannes ondersteunen in de strijd tegen kanker doneer dan nu!!

Ook is het mogelijk het verhaal van Jannes te volgen op zijn eigen blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *