Rietgedekte woning door brand onbewoonbaar (Video)

Dwingeloo- Woensdagavond om 20.42 uur werd de brandweer van Dwingeloo gealarmeerd voor een boerderijbrand aan de Vlakendijk. Enkele ogenblikken later werd er reeds opgeschaald naar middelbrand en werd de assistentie van de brandweer van Diever en de hoogwerker uit Hoogeveen gevraagd.

Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen bleek de brand reeds uitslaand te zijn. Door snel optreden van de brandweer waren de vlammen sneel gedoofd en kon men beginnen met het doven van de resterende vuurhaarden. Hiervoor werden twee veiligheidslijnen over de boerderij geschoten waarna de  brandweerlieden veilig het dak konden betreden.

De opgeroepen hoogwerker kon echter niet bij de woning komen en keerde dan ook al snel weer retour. Doordat de brandweer tijdig de brand wist te doven kon de boerderij behouden blijven. Echter is de schade behoorlijk en zal de woning enige tijd niet bewoond kunnnen worden.

De brand is vermoedelijk begonnen bij de schoorsteen.

Foto’s P.Koene, R.Koene & H.Huizinga © Compact Media

Video: R.Koene © Compact Media

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *