Helikopter plaats eerste mastdeel televisie toren Hoogersmilde (VIDEO)

Hoogersmilde – In de week van 1 mei tot 4 mei wordt er begonnen met het opbouwen van de zendmast op de tv Toren in Hoogersmilde. Nadat op 15 juli 2011 de televisie toren van Hoogesmilde instorte door een grote brand is er in oktober begonnen met de herbouw van de zendmast begonnen.

Hierbij zijn de betonnen bordessen van de 15e tot en met de 23e verdieping hersteld. Ook heeft BAM de balustradehekken en gevelkozijnen tussen de bordessen vervangen. Dit alles is op dinsdag 20 maart jl. opgeleverd.

Met de ingebruikname van een noodmast in Assen werden de radio- en tv uitzendingen weer deels hersteld. Het bereik vanaf de noodmast is door geringere hoogte echter niet optimaal. Snel herbouwen van de mast in Hoogersmilde heeft dan ook hoge prioriteit.

De exploitant van de mast NOVEC laat nu een nieuwe open stalen vakwerkmast op de toren zetten. De mast wordt met tuidraden afgeschoord. De oude toren in Hoogersmilde was 294 meter hoog. De nieuwe herbouwde toren wordt met de nieuwe mast nog enkele meters hoger. (circa 303 meter)

Met behulp van een helikopter uit Zwitserland zullen de mastdelen deel voor deel op de toren worden geplaatst. In verband met de hoge prioriteit is er gekozen voor een de bijzondere aanpak.

Volgens planning wordt de mast in augustus opgeleverd. Daarmee zullen de ontvangstproblemen van radio- en tv-zenders in Noord-Nederland verholpen zijn.

Foto’s: R.Koene & E.Faber © Compact Media

 

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *