Brandweer Veenhuizen behaald de eerste prijs!!

Westerveld – Zaterdag 12 mei werd in Dwingeloo de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112 gespeeld. negen korpsen uit de provincie Drenthe streden om een plaats bij de beste drie. De drie beste ploegen gaan namelijk een ronde verder en zullen dan op 9 juni uit komen in de gewestelijke brandweerwedstrijden in Beilen.

De desbetreffende korpsen kregen de volgende scenario:

De brandweer korpsen kwamen ter assistentie van het korps van Dwingeloo. Zij troffen namelijk op het Anserpad een ongeval aan met meerdere voertuigen. Bij aankomst van het spelende team was het de bedoeling dat ze zich gingen richten op een gebouwbrand bij het zwembad. Aangezien het korps van Dwingeloo gealarmeerd was voor een brand. De brand werd niet door alle spelende ploegen direct opgemerkt.

Een klusjesman was bezig met enkele reparatie’s aan het dak echter had hij in zijn pauze de brander aan waardoor de brand is ontstaan. De man raakte hierbij gewond aan zijn been en liep hierbij brandwonden op en kwam vast te zitten in de trap. De brand bleek zich uitgebreid te hebben in het pand.

In de kelder bleek een tweede gewonden te zijn, die volgens de juiste procedure uit de kelder gehaald dient te worden.

Publicatie’s:

Drenthe Journaal

Uitslag:

1. Brandweer Veenhuizen*

2. Brandweer Beilen*

3. Brandweer Assen*

4. Brandweer Diever

5. Brandweer Vries

6. Brandweer Eelde

7. Brandweer Norg

8. Brandweer Westerbork

9. Brandweer Gieten

De plaatsen 1,2 en 3 gaan door naar de gewestelijke wedstrijden, Brandweer Beilen zal op een andere lokatie spelen aangezien zij eveneens het organiserende korps zijn van de gewestelijke wedstrijden in Beilen.

Foto’s: J.Potjewijd © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *