Nieuwe huisvesting voor hulpdiensten in Drenthe

Assen – Dinsdag 15 mei werd er een informatiebijeenkomst georganisseerd in het MFA Kloosterveen. De inwoners van de wijk Kloosterveen in Assen konden hier informatie krijgen over de Nieuwbouw van de de Groene Dijk. Hier zal na alle verwachting eind 2013 de brandweer van Assen, Hulpverleningsdienst Drenthe en GGD huisvestigen. Dit omdat de huidige locatie van de brandweer aan het kanaal niet meer voldeed.

Het gebouw krijgt de vorm van een magneet. Daarmee wil de architect de samenhang tussen de gebruikers van het gebouw benadrukken. In het gebouw gaan ongeveer 300 mensen werken. De bouw start naar verwachting medio 2012. Eind 2013 is het gebouw in bedrijf’. Het project zal naar schatting rond de vijf miljoen euro kosten.

Ontwerp

Het nieuwe gebouw straalt eenheid uit: ‘Samen onder één dak’.  Het gebouw komt aan de Groene Dijk met de Maria Montessoriweg nabij de Europaweg en de A28. Het gebouw komt robuust en stoer over. De gevel bij de hoofdingang oogt juist vriendelijk. Zo combineert de architect de ‘stoerheid’ van brandweer en HVD met de ‘warmere’ uitstraling van de GGD.

Samen onder één dak

Sinds vorig jaar werken GGD, HVD en brandweer Assen aan een gezamenlijk nieuw onderkomen. De brandweer zocht samen met de HVD naar een nieuwe hoofdpost en de GGD was op zoek naar een groter gebouw. Een gezamenlijke aanpak moet leiden tot meer efficiency. Het is de bedoeling om elkaars ruimten te gebruiken en via flexibele huisvesting het gebouw optimaal te benutten. Een aantal werkzaamheden zoals de administratie gebeurt straks gezamenlijk.

Foto’s: © Gemeente Assen

Film huisvesting hulpdiensten Drenthe

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Nieuwe huisvesting voor hulpdiensten in Drenthe

  • 27 mei, 2013 at 21:09
    Permalink

    ziet er goed uit!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt