Meerdere koeien te water in Huis ter Heide (Foto update)

Huis ter Heide- Vrijdagmiddag om 14.35 werden de korpsen van Veenhuizen en Norg gealarmeerd voor een dier in de problemen ter hoogte van de Asserstraat in Huis ter Heide. Bij aankomst van de Norger brandweer bleek dat achterin het bos vier of vijf koeien in een vennetje zaten die er niet meer uit konden. De Veenhuizer brandweer keerde voortijdig terug.

De brandweerwagen kon echter niet over het modderig pad en daardoor werden de belangrijkste hulpmiddelen in de 4×4 politiewagen geladen. Ook werd er bij een naastgelegen boerderij een tractor geleend om materialen over te brengen.

Bij aankomst van de brandweer bij de koeien bleken deze in het midden van het vennetje te liggen. De brandweer kon hier echter minder goed bijkomen en riep daardoor de hulp in van de duikers uit Assen.

Hoe lang de brandweer bezig is geweest met het bevrijden van de dieren is niet bekend.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *