Auto ramt LPG pomp langs A28 (Foto Update)

Assen– Zaterdagavond om 22.24 uur werd de brandweer van Smilde gealarmeerd voor een gebouwbrand bij het Total tankstation Peelerveld langs de A28. Enkele ogenblikken later werd er opgeschaald naar middelbrand. Hierop werd ook de Asser brandweer gealarmeerd.

Bij aankomst bleek er van brand weinig sprake. Echter had er zich bij de pomp een verkeersongeval voorgedaan. Hierbij was een Mazda 323 met vijf inzittenden dwars door de LPG-pomp gereden. Uiteindelijk was de auto op de kop tegen het gebouw tot stilstand gekomen. De vijf inzittenden konden echter zelfstandig uit de auto komen en zichzelf redelijkerwijs in veiligheid brengen.

Bij aankomst van onze fotografen bleken enkele inzittenden beduusd op een bankje achter  het tankstation. Hierop hebben de fotografen om medische assistentie gebeld. Ook de aanwezige brandweer werd op de slachtoffers geattendeerd waarna deze eerste hulp verleenden.

De auto heeft in zijn pad het verkeersbord alsmede een ander personenbusje geraakt.  Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht, hiervoor heeft men tijdelijk de A28 in noordelijke richting( Groningen) af moeten sluiten.

Hoe lang en of het tankstation gesloten zal zijn is niet bekend.

Politiebericht: Auto ramt LPG pomp

ASSEN – Een personenauto ramde zaterdagavond tegen 22.20 uur een LPG pomp bij het benzinestation Peelerveld aan de A-28 bij Assen. De pomp werd van de sokkel gereden en de auto kwam op de kop tot stilstand. De 25-jarige bestuurder uit Rotterdam en vier inzittenden (nadere gegevens nog niet bekend) raakten licht gewond. De vier inzittenden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Assen en daar behandeld aan diverse snijwondjes.

De bestuurder had gedronken (325 ugl) en drugs gebruikt. Van hem is een bloedproef genomen en hij is voor nader onderzoek ingesloten. Aan de botsing ging een aanrijding met een andere auto vooraf. De 45-jarige bestuurder van deze auto en zijn beide zoons van 14 en 16 jaar uit Aduard raakten niet gewond. De man uit Aduard verklaarde dat hij rijdend over de A-28 in de richting Groningen een aantal keren was ingehaald door de auto waarmee hij even later een aanrijding kreeg. Na het inhalen zakte de snelheid van de inhalende auto weer terug waarop hij hem dan weer voorbij reed. Dit herhaalde zich een aantal keren. Ter hoogte van de toerit naar het benzinestation werd hij opnieuw ingehaald en daarbij geraakt door de inhalende auto. Mogelijk verloor de bestuurder hierbij de macht over het stuur.

De auto reed in ieder geval via de toerit naar het benzinestation, botste daar tegen de LPG pomp en vloog over de kop. Omdat er korte tijd LPG ontsnapte uit de kapotte pomp waardoor explosiegevaar bestond, zette de politie de omgeving af, kwam de brandweer ter plaatse en werd de A-28 korte tijd afgesloten. De brandweer had de situatie snel onder controle waarna het ongeval werd afgehandeld en de A-28 weer werd vrijgegeven.

Publicatie’s:

Telegraaf

112 Nederland

RTV Noord

 

Foto’s P.Koene, R.Koene & H. Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt